Föräldrautbildning

Svenska Friidrottsförbundets Föräldrautbildning


Föräldrautbildningen kan genomföras på eget initiativ, av alla som är intresserade, eller genomföras på föreningens/ träningsgruppens initiativ, antingen inför eller efter ett föräldramöte. (För tips på hur föreningen kan introducera föräldrautbildningen, läs sidan "Studieplaner" via länken i högerspalten.)


Själva utbildningen tar 2-3 timmar att genomföra och genomförs som självstudier på distans. Det enda som behövs är en dator med hyfsat snabb internetuppkoppling.


Med föräldrautbildningen får alla föräldrar till barn som nyligen börjat friidrotta en möjlighet att lära sig något om träning och tävling i friidrott, om hur man som förälder kan vara ett bra stöd till ett idrottande barn och vad det innebär att vara medlem i en idrottsförening.


Dessa moment ingår i föräldrautbildningen:


Att träna friidrott

Att tävla i friidrott

Friidrottens idrottsmiljöer

Att vara friidrottsförälder

Att vara medlem


I de olika kursmomenten får deltagaren vägledning av Susanna Kallur (världsrekordinnehavare på 60 m häck), Stefan Olsson (idrottschef på Svenska Friidrottsförbundet), Johan Engberg (f.d. landslagsman i sprint, nu sportchef i IF Göta Karlstad) och Christian Augustsson (lektor i idrottsvetenskap, Karlstads universitet och f.d. mental tränare till Stefan Holm), som i korta filmklipp introducerar respektive avsnitt i kursen. Utöver filmklippen innehåller utbildningen texter som förstärker och förklarar de olika kursmomenten.


Anmälan till friidotttens föräldrautbildning sker via länken i högerspalten. Några minuter efter att man fyllt i anmälningsformuläret kommer ett mail med länk till själva utbildningen, och sedan är det bara att börja!


Klicka på bilden som kommer du till utbildningen: