Temaveckan 2014

Måndagen den 5 maj

Först ut undet Temaveckan är Kalmar, Habo och Villstad/Smålandsstenar med Prova-på-kvällar.


Kalmar - prova-på-friidrott Norrliden 

Ett litet glatt gäng barn fick prova några friidrottsgrenar.Habo prova-på-kväll för anhöriga med barn

15 vuxna och ett 20-tals barn fick veta mer om friidrott, banor och utrustning, hur vi värmer upp, vara funktionär på höjd, sprint och spjut. Samtliga vuxna blev godkända steg 1 funktionärsutbildningVillstad/Smålandsstenar prova-på-löpning

13 personer lärde sig en hel del om löpning. Kvällen var mycket uppskattad.

Onsdag 7 maj

Habo Friidrott erbjöd en superstartävling med följande grenar: Stående länghopp, liggande medicinbollskast (5kg), stående hödjhopp och kulstötning med 5 kg medicinboll. Deltagare var Habo Volley, Habo Innebandy, Habo IF (fotboll) och Habo Friidrott. Efter mycket jämn och rafflande kamp vann Rasmus Elfgaard från Habo Friidrott. Här är några mycket fina kort som togs av fotograf Martin Fransson.


IFK Växjö passade på att göra reklam för sig själv under Vårruset. Ett smart initiativ!Oskarshamn erbjöd en prova-på-dag. Vädrets makter var inte nådiga mot Oskarshamnsborna denna dag. Det var drygt 10 modiga friidrottare som redan var väl bekanta med friidrotten i Oskarshamn som vågade sig ut i regnet och snålblåsten. Då inga nya kom tog de närvarande tillfället i akt att ha en bra diskussion om friidrottens mående och vilka strategier som behövs för att utveckla idrotten.


IKHP i Jönköping bjöd på en prova på kväll för ungdomar över 12 år...(inväntar rapport)

En rapport från Hinden Nybro

Vi hade extrem otur med vädret i Nybro. Regnet öste ned hela eftermiddagen och in på kvällen och vi var helt klara över att inga skulle komma. Men det dök ändå upp några tappra aktiva med föräldrar så vi tog ett snabbt beslut att åka upp till vår inomhusanläggning OG-hallen och körde lite mer spontant. Det blev en mycket trevlig kväll där vi värmde upp tillsammans och gick igenom grenarna sprint, kula och längd. Vi kommer att sätta nytt datum för en kväll på Åkrahäll där vi hoppas på bättre väder.

Tisdagen den 6 maj

Habo Friidrott arrangerade en öppen prova-på-kväll för alla. Inträdet var fritt och kiosken var öppen. De som ville fick prova olika friidrottsgrenar, rocka loss i en trekamp från Didgeevent och handla korv, fika och värmande kaffe, som kom väl till pass denna regniga och kalla kväll. Här är några sköna bilder från de som var modiga nog att kämpa i tre-kampen.


Villstad GOIF Smålandsstenar hade e prova-på-dag för ett 15-tal barn med föräldrar som provade löpning, häck, längd, kula och spjut. En majoritet av dem var helt nya för Villstad, vilka med stor sannlikhet börjar i de ordinarie träningsgrupperna.


Oskarshamn

Vädret satte krokben för det som var tänkt, tyvärr kom det inga nya aktiva.

Från OSK:s sida kom det 11 personer 3 aktiva + 8 ledare/föräldrar.

Under 2 timmar diskuterades problem som finns i OSK och svensk friidrott i allmänhet.Torsdag 8 maj

Habo Friidrott bjöd in till ett föredrag och dialog om skadeförebyggande tillsammans med Lasse Elfgaard.


Villstad hade en prova på kväll för ett fåtal frusna men modiga barn. Några av dessa ville börjar friidrotta i föreningen. Inga bilder från kvällen.

Västerviks Friidrott arrangerade en prova-på-kväll.

Vädret var inte nådigt emot oss, det hade regnat hela dagen.

Så tyvärr kom det inga nya barn eller föräldrar.

Det var lite synd för att på kvällen blev det riktigt bra väder.

När varande var två ledare och två aktiva från föreningen.

Senare på kvällen hade det kommit en före detta aktiv.


Fredag 9 maj

I Strömnsnäsbruk var det livat värre då Ari, Ingela, Miki tillsammans med personal från skolan och SK Graal arrangerade en prova på dag för omring 170 barn och ungdomar. De fick prova höjdhopp, kulstötning, spjut och några andra grenar. Här är några bilder

Lördagen den 10 maj

Träningshjälp i Västervik. Närvarande 2 aktiva och 3 ledare.

Träningen bestod av sprint och häck, skolning och koordination.

Träning för aktiva tips och träningslära för ledare.


Nytt försök i Nybro 2 Juni

Måndagen den 2 juni var ett 40 tal personer, nya aktiva, föräldrar och ledare samlade på Akrahäll för att prova på friidrott.

Kvällen började med en kort presentation av föreningen, träningstider och hur man gör om man vill tävla. Efter detta en gemensam uppvärmning och förklaring av vad kvällen skulle innehålla.

Under 2 timmars tid fick deltagarna prova och bekanta sig för olika grenar och dess regler. Dom flesta av deltagarna var intresserade och deltog i övningarna av hjärtans lust. Flertalet skulle komma igen nästa måndag då man kör med eltidtagning.